Zalig relaxweekend in Oxford-City !!!
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
07 December 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford
Hallo thuisfront!
De vorige keer had ik amper op de “verzend”-button geklikt, of ik kreeg een telefoontje van Hase dat ze net Banbury Road waren ingereden. Ik stond hier te springen gelijk een klein kind in mijn kamer! In een haastje naar beneden gestrompeld en op de ‘oprit’ staan wachten tot Alexanders auto kwam oprijden. Het wederzien was onbeschrijflijk! Iedereen geknuffeld en gekust. Dan allemaal samen richting mijn kamer om er gezellig te kletsen. Miriam naar boven geroepen, zo kon ze nog wat ‘ontspannen’ met ons. Een aperitiefje gedronken, lookbroodjes gegeten, veel gelachen en goed bijgepraat. Rond een uur of 1 hebben Alexander en ik Hannes, Hase en Delfien met de auto afgezet aan het Backpackers Hostel, en trokken wij richting B&B om er onder ons 2 nog wat bij te praten.
Zaterdagmorgen afspraak in Oxford City. Geslenterd langs kraampjes, gesnuisterd in boekenwinkels,… In het begin nog met een paraplu, maar gelukkig konden we die wegstoppen rond de middag. Bodleian Library bezocht en ons even ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Dan gekeken om een hapje te eten. En verder gewandeld tot de Botanische Tuin. Daar wat zitten zeveren op de bankjes, zoals “in den goeien ouwen tijd” :)
Langs Dead Man’s Walk richting Christ Church College. Daar Hannes, Delfien en Hase afgezet om er de bekende Dinner Hall en Staircase te zien, terwijl Alexander en ik een koffiehuisje opzochten om er te genieten van een stukje taart met koffie.
Ondertussen nam mijn verkoudheid ongekende proporties aan. Na een gezamenlijke ‘drink’ in het koffiehuis dan maar besloten om richting Logan House te trekken en er een rustige avond te hebben met zijn allen. Gestopt in M&S om er lekkere pizza’s te kopen en wat groentjes en saus voor pasta, en hier in de keuken op het bovenste verdiep een pizza/pasta-avond gehouden. Tussendoor een goeie warme douche genomen om de spierpijn in mijn schouders wat te verlichten en het goed warm te krijgen. Blijven kletsen tot lang na 12 uur en dan terug ons trio richting Hostel gebracht. De zondag lekker lang geslapen en de rest gaan oppikken in het city center. Een stop gemaakt in M&S… En richting Logan House om er allen samen nog te lunchen en afscheid te nemen. Het weekend is echt omgevlogen! Maar zonder ons allen ‘te overdoen’, hebben we er een mooi weekend van gemaakt. Zoals Hase zei: “We zijn hier niet om Oxford te zien, we zijn hier voor jou!” Het deed echt deugd om terug samen te zijn en te kunnen kletsen over vanalles, terwijl Hannes en Alexander de flauwste zever verkopen en niemand onberoerd laten…
De traantjes vloeiden rijkelijk toen ze allen kort na de middag richting Dover vertrokken… Gelukkig kon ik terug troost bij Miriam zoeken… Die besloot dat het beter was van ineens hard te werken voor het CPE-examen om zo het verdriet te vergeten.
En dat hebben we ook gedaan! Tot iets voor half 1 ’s nachts bezig geweest voor school en het nakende examen… Ik voelde me ineens stukken beter!
Maandag dan alweer om 9u les… One to one met Ted. Hij geeft me pakken huiswerk elke avond, maar ik voel wel aan dat ik het nodig heb. Hij leert me honderden collocations, phrasal verbs en idioms. Langzaam maar zeker geeft hij mij moed om ervoor te gaan, dat ik het CPE-examen zal aankunnen, dat ik intelligent genoeg ben om een B te halen,… We zullen zien!
Elke dag verliep ondertussen hetzelfde: starten om 9u met one-to-one. Daarna les tot kwart na 4. Richting Logan House om er te beginnen aan mijn huiswerk. Eten maken voor mezelf rond een uur of 7. Verder studeren en extra oefeningen maken tot 12-1u.
Donderdagavond plots iets ‘belangrijks’ beseft. Hoe hard ik ook studeer aan de woordenschat die ik heb bijgeleerd de afgelopen 2-3 maand… Het zou echt wel moeten passen dat deze gevraagd wordt op het examen! Het Proficiency-examen test niet hetgeen waar ik de afgelopen maanden les over heb gehad, het examen test wel mijn algemene kennis van de taal, mijn vaardigheden, en hoe goed ik in Engels ben over de gehele lijn. Het enige wat ik kan doen is zoveel mogelijk oefeningen maken en mezelf oefenen in het oplossen van problemen. Vanaf nu zal ik me dus 100% toeleggen op het examen zelf. Ondertussen heb ik ook al een gans test-boek om te oefenen versleten. Heb er nog een liggen, en als het moet schaf ik me er nog een aan. Wil echt goed voorbereid zijn op het examen!
Ondertussen staat ook het weekend voor de deur. Dit betekent lekker veel tijd, dus kan ik ook eens in een lang blok doorwerken én vroeg mijn bed inkruipen. We zijn van plan om morgen in de vroege avond eens richting Beicester Village te trekken, een grote Outlet Store op 15 minuutjes hier vandaan. Efkes ontspannen en genieten van de kerstsfeer!
Ik ga jullie laten nu, straks lekker samen koken met Sofia en genieten van een filmpje. Zal deugd doen na een drukke week!
Lieve groetjes,
Ellen
Ps. Nog eens een dikke dankjewel aan Hase, Hannes en Delfien voor het leuke weekend!
(Verslag van 2 december tot 6 december volgt later vandaag)
07 December 2006 - 17:17
Nicolas:
't ga rap é, ellen, 't is bijna gepasseerd zeker? Wanneer is da CPE examen eigenlijk? Kom je dan direct daarna naar huis of geniet je nog even van Engeland in de herfstperiode (want winter is het hier in elk geval nog niet hé). Hier begint het ook druk te worden, Nog vier weken voor de examens en er moet ook nog veel gebeuren, maar we zien het nog zitten en 'k amuseer mij meer in mijn richting dan vorige jaren, dus aan de motivatie zal 't nie mankeren..
Groeten uit Mons