Laatste week les en op naar de examens !
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
13 December 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford
Alles gaat hier ondertussen zijn gewone gangetje… We zijn 1 december gepasseerd, en nog steeds is hier geen koude of sneeuw te bespeuren in Engeland… Ik had op z’n minst gehoopt om sneeuw gezien te hebben voor ik terug richting België vertrok, maar dat blijkt voorlopig niet het geval te zien. We zullen zien! Heb nog steeds enkele weken te gaan, dus alles kan nog veranderen!
Ondertussen ben ik ook al beginnen aftellen… Binnen dikke anderhalve week thuis! Ik kan het amper vatten! Ik heb persies nog geen goesting om hier van alles afscheid te nemen… Het zal dan ook moeilijk zijn, vrees ik, ook al weet ik dat er thuis een boel mooie dingen en toekomstplannen op me staan te wachten!
We hebben dus de laatste week les ingezet… We werken dus naar de examens toe, en de spanning stijgt… Het is te merken in elke les. Leerkrachten stomen ons klaar om de Cambridge Examens (hopelijk!) zonder kleerscheuren door te komen. In de klas doet iedereen CAE mee, Certificate in Advanced English, behalve Nouf en Arthur, die doen IELTS in januari, aangezien die van plan zijn om volgend jaar hier te starten aan één of andere universiteit. Bij wijze van ‘verzekering’ doen er een paar ook FCE mee, First Certificate in English. Voor mij geldt nu net die CAE als soort van ‘verzekering’, voor als ik niet slaag in de CPE, Certificate of Proficiency in English. Leerkrachten hier prijzen me om mijn moed en doorzettingsvermogen en zijn ook heel open naar mij toe… Ze zullen een gat in het plafond springen als ik een C haal, wat een ‘pass’ betekent. Truth is… Er zijn een boel native speakers die falen op de Proficiency, en dat zegt heel wat. Het enige waar ik op hoop is een frisse kop en een goed examen. Voorts kan ik niks doen… Ik ben op het punt gekomen dat ik hard gewerkt hem om vooruit te komen, nu moet ik alles lijdzaam ondergaan.
Afgelopen week (of moet ik zeggen, weken?) heb ik mij blauw geërgerd aan Marvin van onze klas… Oh nee, sorry, ik moet zeggen “Marvin Breukhoven, zoon van”, want zo stelt hij zichzelf het liefste voor. Met ‘zoon van’ moeten we dan onmiddellijk ook weten dat hij de geadopteerde zoon is van de grote baas van Free Record Shop en Connie ‘Vanessa’ Breukhoven, ex-Playboy-model en ex-zangeres. Ik was eerst niet van plan om het hier over dit rotverwende nest te hebben… Maar bij mijn weten is vrije meningsuiting nog altijd een recht en ik heb nu eenmaal de ongelooflijke drang om eens lekker te roddelen vandaag! Zeker na wat ik de laatste weken te verduren heb gekregen!
Het begon met zijn o zo typische manier van ‘proberen-Vlaams-te-doen-op-een-erg-Hollandse-manier’. Ik ergerde me dood! Hij verklaarde half Belg te zijn, aangezien hij jaarlijks naar Knokke gaat en een Belgische neef heeft… Excuse me! Knokke is de laatste plaats in België die je Belgisch kunt noemen enkel en alleen door de jaarlijkse invasie Nederlanders! Zo vroeg hij me ook mijn mening omtrent privé-scholen… In België kennen wij dat fenomeen niet, dus ik gaf hem mijn visie. Uiteindelijk stuurde hij het gesprek zijn richting uit… Hij vroeg me of ik les wou geven op een privé-school. Nu ja, dit is niet echt gebruikelijk, laat mij maar gewoon werk zoeken in het gewone net. Waarop meneer Breukhoven doodleuk verklaarde: “Hoe kan je lesgeven in een privé-school als je niet eens zelf in een privé-school hebt gezeten! Tuurlijk dat je dat niet kan!” Net alsof meneer “beter” is dan mij omdat hij in een privé-school in Zwitserland school heeft gelopen! Ha!
En zo ging hij vrolijk door… Tot gisteren! He crossed the line!!! Dat hij mij doodleuk ‘afmaakte’, tot daar aan toe, maar het zijn zijn zaken niet om zich te bemoeien met Alexander!
Toch luisde hij me erin… Hij vroeg naar het beroep en de jobomschrijving van Alexander, en ik, apetrots natuurlijk op mijn ventje, vertelde het hem. “Nou, woont hij dan in een inimini klein gehuurd appartementje?” “Nee, hij staat op het punt van een huis te kopen” “Direct met cash geld?” “Nee tuurlijk niet, met een lening, jong!” “Nou, Ellen, dat zou ik nooit doen als ik jou was hoor, zoveel extra kosten, lenen mag je echt echt niet doen”… En toen barstte ik uit in een colère! “Wel Marvin, welcome to the real world! Niet iedereen kan zomaar een huis komen zonder lening!” “Oh, Ellen, probeer je mij de les te spellen?? Ik heb trouwens een inkomen hoor, ik doe in obligaties van het bedrijf van mijn vader, ik verdien mooi mijn centjes…” Ja, met een vergaderingske elke maand! Dat noem ik niet werken!
Aaaarghh! Ik voelde me gekleineerd in elke zin van het woord! Dat hij het op mij als persoon had gemunt, tot daar aan toe, maar om daarbij Alexander te betrekken, grrr!
Marvin is met moeite nog een centimeter groot in mijn ogen… En hij is al niet te groot, ha! Marvin, Marvin, Marvin, je zal nog veel met je (gefixte!! Jaja, hij heeft een nose-job gehad enkele jaren terug!) neus tegen de deur aanlopen, en ik kan het alleen maar toejuichen!
Trouwens, voor de mensen die een glimp willen opvangen van Marvin of zijn familie, gewoon eens effe “googlen” en je weet meteen over wie ik het heb… Moet zeggen, het heeft leuke resultaten opgeleverd, en vooral veel schaamteloos geschater hier in de kamer gisterenavond!
Daarnet een telefoontje gehad van het thuisfront… Het is vandaag papa’s verjaardag, en ik kan er jammergenoeg niet bij zijn. Heb hem wel een verjaardagskaart gestuurd vanuit het (verre?) Engeland, en hij was oprecht verrast en blij.
Op dit moment genieten mijn ouders, samen met Tom en Pieter en Sophie van een etentje in een Gents restaurant ter gelegenheid van papa’s verjaardag… En ik kreeg spontaan tranen in de ogen toen ik het (onverwachte) nieuws hoorde. Ik wou stante pede naar huis, meekletsen, samen lachen,… Moet nog even op de tanden bijten, en dan ben ik thuis! Finally! Heb iedereen zo gemist! Wil terug genieten van verse pistoleetjes en echte koffie op zondagmorgen!
Morgen, donderdag 7 december, heb ik Speaking Exam: om 18u van CPE, en om 18u51 van CAE. Waarschijnlijk kom ik niet meer langs voor zaterdag, dan heb ik Listening Exam: 9u30 van CPE en 12u van CAE. Hoe alles is verlopen laat ik jullie later nog wel eens weten!
Alvast bedankt voor het geduim!
Soit, nu terug aan het werk… Tot later!
Dikke zoen: SMAK !
Hele lieve groetjes van een hardwerkende Ellen!
14 December 2006 - 11:13
Liese:
hoi ellen, leuk om te horen en te lezen alles goed gaat met je met mij nog steeds alles goed hier in tunesie!!
toedeloe