CAE-examen zit erop, nu nog CPE !!
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
14 December 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford
Even snel laten weten hoe het eerste examen vandaag is gegaan!
Vandaag had ik dus CAE te doen: van 9u30 tot 10u45 Reading, van 11 uur tot 13 uur Writing, en afsluitend van 14u15 tot 15u45 English in Use… Althans, dit was het initiële plan. Doordat er enkelen te laat waren, kon het examen pas 10 minuten later dan voorzien starten, en ook tijdens de pauze liep het stroef… Daardoor een lunch naar binnen moeten spelen in amper 45 minuten!
Tijdens de reading goed mijn tijd moeten doseren… De eerste tekst was heel erg moeilijk, en ik kon moeilijk achterhalen wat waar ongeveer werd gezegd. Alle zinnen leken ook zo op elkaar, en elk blokje leek over hetzelfde te lullen! Na 20 minuten dus doorgedaan met tekst 2 en 3 die telkens goed gingen. Tekst 4 ook helemaal kunnen lezen, opdracht was wel weer wat moeilijker, maar uiteindelijk ging alles toch goed. Ben klaar geraakt met alles binnen de tijd, wat op zich al een prestatie is, want niet iedereen slaagde daarin! Goeie timing dus… Ik had nog wat tijd over om de eerste tekst nog eens te bekijken. Toch lukte het me nog steeds niet om er iets uit op te maken… Dus dan maar aan ‘intelligent guessing’ gedaan! Let’s hope!!! Deel 2 en 3 tellen trouwens voor dubbele punten, en, lucky me, die gingen goed!
Writing ging ook goed vooruit. De eerste opdracht, de ‘verplichte’ schrijfopdracht was een formele brief… Vrij makkelijk, want had de ‘fixed phrases’ knal vanbuiten geleerd… Moest alleen wat ‘lijm’ gebruiken onder de vorm van linking words, en alle inhoud die ik erin moest verwerken goed verwoorden, klaar was de brief. Uiteindelijk had ik er toch een uurtje voor nodig! Snel moeten doordoen met het 2de deel… Daar konden we kiezen uit verschillende ‘patronen’… In een ‘proposal’ had ik geen zin… een ‘leaflet’ ook al niet. Heb het ‘article’ gekozen. Moest over de advantages en disadvantages van ‘fame’ gaan. Lekker op los getetterd dus… Een artikel geeft je de mogelijkheid om alle kanten uit te gaan, van vrij formeel Engels tot heel informeel. Ik koos voor de neutrale/informele aanpak… En moet eerlijk zijn, vond mijn eigen resultaat best goed meevallen!
Wat de examinatoren vinden valt nog af te wachten… ;)
Over de middag een broodje gaan eten met een boel van de klas. Lekker gelachen en zitten kletsen. Echt fijn en gezellig! Wat zal ik die ongedwongen vriendelijke sfeer missen!
Dan met z’n allen terug richting Examination School in hartje Oxford (waar Margeret Thatcher en Blair hun examens hebben gedaan!) om er het laatste deeltje van het CAE-examen af te leggen: English in Use.
Laatste deel ging echt vrij goed…. De meeste antwoorden wist ik direct. Ik voelde aan wat waar moest komen, welk woord er verwacht werd in de “gab-exercises” en hoe je van formeel naar informeel moest omzetten… Heb wel alle tijd genomen om na te lezen en alles goed over te brengen op het antwoordenblad.
Alles samen ben ik dus heel blij met mijn prestaties van vandaag. Alles samengeteld zou ik toch vrij goed moeten scoren in dit examen. Een B heb ik zeker, en ik schat mijn kansen voor een A hoog in. Maar dat zullen we pas “met tijd” weten.
Maar men had mij dit ook gezegd vooraf: mijn Engels was al vrij goed, en Richard Walton, de ‘Director of Studies’ had voorspeld dat ik met een A zou eindigen in dit examen… Mijn gevoel zegt: ‘inderdaad’, maar we moeten nog een tiental weken geduld hebben!
Morgen dus CPE, en daar heb ik toch een pak meer schrik voor. Ik zit op het randje van slagen of niet slagen, en alles hangt af van de vragen een goede nachtrust. Ik kan dus alle steun vanuit het verre België gebruiken! Dus, pak al uw valiezen en trek in groep naar Lourdes, want ik heb het nodig!
Lieve groetjes,
Ellen in stressy-land
14 December 2006 - 07:39
Ward:
Je bent al zo goed bezig nu, daar mag je al trots op zijn hoor! CPE is lastig, maar de CAE lukt zeer goed, dus wsch zal die CPE niet zo slecht uitdraaien denk ik, 't is wel een groot verschil, maar't gaat best goed toch! 't is 't lastigste niveau, en je bent er nog, dus da's al sterk!
Antwerpen is Lourdes niet, maar 'k ga toch duimen... -
14 December 2006 - 11:17
Leonie:
Ellen, meid...ge weet dat ik ook aan je denk e ;)
En ik niet alleen, zelfs Stijn ook ze :p
Heel veel succes!
Kus -
14 December 2006 - 18:05
Mieke:
VEEL SUCCES!! Ik laat alle kleuters meeduimen ;) -
15 December 2006 - 18:52
Debra:
Ik begin steeds meer en meer zin te krijgen om ook naar de kanten van Engeland te trekken volgend jaar in m'n laatste jaar als'k alles hier elke keer lees.. 'k Kan 9 weken gaan lesgeven in een kleuterklas volgend jaar in het bnuitenland en Engeland zie ik echt wel zitten! Maar we zullen daar op msn wel is uitgebreid over praten;) xxx