She's gone !!! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu She's gone !!! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu

She's gone !!!

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

24 November 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford

Goed nieuws !!!

*vreugdedansje*
Mijn roommate is terug richting Korea !!

Ik had jullie woensdagavond/nacht al laten weten dat ze misschien zou verhuizen naar een single room... En toen ik mijn berichtje afsloot was ze nog steeds niet terug op de kamer... Ze was dus 'uit'. Ik dacht wel dat ik ze ging horen 's nachts, aangezien ze haar verse lakens nog niet op haar bed had gelegd en geïnstalleerd.. Ik werd donderdagmorgen rond kwart na 7 wakker en dacht bij mezelf: "amai, ze heeft geen lawaai gemaakt vannacht!" Ik vond ook dat ze opvallend stil aan het slapen was, geen gesnurk en zo... Terug wat liggen 'doezelen', tot ik na 10 minuten mezelf afvroeg: "ze maakt wel erg weinig lawaai!" Ikke mijn bril opgezet.. Ik schrok mij rot! Mijn roommate was niet eens thuisgeweest!
Mijn vreugde maakte snel plaats voor een vorm van bezorgdheid... Misschien lag ze ergens in de goot? Was ze verdaald? Zeker gezien haar toestand! Vond ik maar raar gedrag!
Ik besloot te wachten met bellen naar haar broer tot ik op school was. Ik wou checken of ze misschien bij haar broer had geslapen in Hamden Manor. Ik kwam nog maar pas toe op school en mijn leerkracht Mark stond half te springen in de hal: "Ellen, I got some great news from your roommate, you're going to love this story!!!" Je moet weten, het wel en wee van mijn roommate werd op de voet gevolgd door ons klasje... Elke ochtend vroegen mijn klasgenoten naar de gekke capriolen van Hee J (of zoiets)... Op den duur werd het bijna een Ellen's Morning Show à la Oprah Winfrey! Mark vertelde met heel veel enthousiasme dat hij die ochtend op het 'secretariaat' had te horen gekregen dat een buschauffeur de school had gebeld om te melden dat mijn roommate de verkeerde bus had genomen! In plaats van nr 2 of 7 te nemen, had ze nr 1 genomen... Dit is een soort expressbus naar een dorpje op een 30tal mijl van Oxford! De chauffeur had de school gezegd dat hij ze naar dat stadje zou meenemen en terug meenemen naar Oxford, om ze dan eigenhandig op de juiste bus te zetten! Uiteindelijk was ze rond 13u op school... Ondertussen had de ganse school van het incident gehoord... Van het lief van haar broer kreeg ik verwijten naar het hoofd geslingerd: dat ik met haar mee had moeten uitgaan de avond ervoor, dat ik ervoor had moeten zorgen dat ze op een deftig uur in bed lag, en dat ze de juiste bus nam,...
Toen ik even later haar broer tegen het lijf liep in de gangen, vroeg ik hem naar het welzijn van zijn zusje.. Hij wist niet eens dat ze niet was thuisgekomen! En hij wist ook niet dat ze de ganse morgen 'vermist' was! Hij zei me dat het hem speet dat zijn zusje zoveel last berokkende, en vertelde me dat zijn ouders erover nadachten om haar terug naar Korea te halen, aangezien ze duidelijk nog niet 'rijp' was voor een buitenlandse trip van een jaar.
Toen ik later nog Dobrila van het bureau tegenkwam, bevestigde ze me dit verhaal... Ze had een mail gehad van de ouders die dag.

Rond 16u15 was het echt tijd voor ontspanning! De bus op richting London, richting 'The Lion King'!
Het was fantastisch, formidabel, spannend en o zo nostalgisch! De kostuums en de decors waren prachtig, ik heb echt met volle teugen genoten van het ganse spektakel! Al bij de openingscène, 'the Circle of Life', kreeg ik tranen in de ogen van ontroering. Moest mezelf vermannen... Ik ben geen kind meer van 7, maar een volwassene van 22, en volwassenen huilen niet bij de Lion King ;):)
Het enige wat een klein beetje tegenviel, was de klank... De micro's waren niet zo goed afgesteld, waardoor de stemmen niet allemaal even goed overkwamen. Maar de muziek op zich was wel om kiekevlees van te krijgen! Een heel arsenaal aan Afrikaanse instrumenten, en dan al die stemmen! Ze gebruikten geen 'gewone' Westerse instrumenten. Het gaf het geheel een nieuwe dimensie! Ook waren alle acteurs van Afrikaanse origine, en met hun warme soulstemmen en hun Afrikaans gevoel voor ritme maakte dat het plaatje compleet.
Jammer dat de airconditioning net iets te hard stond... Gedurende die paar uur neerzitten heb ik een snotvalling ontwikkeld! Zit dus al de ganse dag met een verstopte neus!

Toen ik 's avonds laat (kwart voor 12) thuiskwam zag ik dat mijn roommate er weeral niet was. Ik wou mijn jas weghangen in mijn kleerkast en zag dat de helft van haar spullen verdwenen waren! Snel een berichtje gezonden naar haar broer, maar al snel kwam het verlossende antwoord: zijn zus was in London. Terug een goede nacht gehad dus, ondanks de verkoudheid!

Vrijdagmorgen zag ik Manuela als eerste, en ze bevestigde dat ze die nacht een mail hadden gekregen van hun agent in Korea met de bevestiging dat mijn roommate terug naar huis zou gaan! Een deel van haar kleren heeft ze al mee, de rest gingen ze dit weekend komen ophalen... Ik overgelukkig natuurlijk! Daarmee kwam eindelijk een einde aan de hele poespas hier!

Na school deze middag richting Youth Hostel getrokken. Al de kamercodes opgehaald voor Hannes, Hase en Delfien, zodat we ons daar al geen zorgen moeten over maken... Daarna richting Summertown getrokken om nog wat inkopen te doen, een medicijn tegen mijn verkoudheid te halen, en de sleutel op te halen van de B&B waar Alexander en ik zullen verblijven. Hier aan mijn bureautje beginnen leren, maar ik moet toegeven, ben niet ietsje te enthousiast om er mijn gedachten te kunnen bijhouden. Ondertussen ook een wasje in de machien gestoken en in de droogkast, dan is dat ook al gebeurd!
Daarnet kwamen mijn roommate's broer en zijn vriendin toe. Ze hebben alles gepakt en meegenomen. Mijn kamer is terug van mij alleen! Dit voelt zo goed aan! Terug de vrijheid! Terug goede nachtrust! Terug op mezelf! I love this! Ik stuurde prompt een berichtje naar Sofia om haar het goede nieuws te melden (ze is een weekendje terug naar Portugal!)...

En ondertussen zit ik te wachten... Daarnet een telefoontje gehad van onze 'reizigers' en zou zouden ongeveer rond deze tijd moeten toekomen... Kan niet wachten! Wat we morgen gaan doen in Oxford is nog een geheim... Eens overleggen wat iedereen denkt :) Sowieso zal ik jullie allen wel een uitgebreid verslag toezenden over het weekend!

Ik ga jullie laten en mijn kamer een beetje opruimen. Moet proper zijn voor de 'inspectie' die komt he!

Lieve groetjes van een overgelukkige meid!

Dikke zoen,

Ellen

• 25 November 2006 - 15:57

Elke:

Amai, wat je zoal moest meemaken met dat Koreaans meisje... Ik ben dan natuurlijk héél blij voor jou dat ze vertrokken is!

Geniet van je weekendje!

Elke ;-)

PS Je foto-website is hééééééél geslaagd!!!!

• 26 November 2006 - 11:10

Alexander:

Dag m'n liefste Ellen,

we zijn nu klaar om terug naar België terug te keren. Het was een fantastisch, relaxweekend. Ik denk dat we er allemaal van genoten hebben en dat we er weer voor een weekje of 3 tegenkunnen. Dan zien we elkaar terug in België. Het was telkens een beetje op de tanden bijten en aftellen... 21, 20, 19 dagen,... 'k denk en 'k hoop dat je er veel bijgeleerd hebt, zowel qua Engelse kennis als op gebied van zelfstandigheid. Maar 'k vermoed dat we er beiden van overtuigd zijn dat 3 weken elkaar niet zien toch wel een beetje te lang is en niet meer dikwijls voor herhaling vatbaar. Alee stel het nog wel die laatste weken en tot in België net op tijd voor de kerstsfeer.

Oh ja, je bent al het hele weekend er van overtuigd dat ik iets verstopt heb in uw kamer,he...
    Wel ik heb vernomen dat Tequila (mijn kater die de definitie kattekwaad een nieuwe dimensie heeft gegeven) ergens wel een boodschap heeft achtergelaten. Dit zal je maar ontdekken wanneer je weer aan uw bureau zit en uw Engelse woordenschat wat opfrist.
    Tip: Je zou daar wel eens een van uw Engelse woordenboeken voor nodig hebben...

Groetjes (en nog veel meer ;-) ) Alexander

• 26 November 2006 - 18:43

Mama:

Hallo,
    Ik ben héél blij dat jouw roommate terug vertrokken is naar plaats van herkomst. De rust in het bovenste verdiep kan stilaan terug zijn normale proporties aannemen. Jij kan terug tot innige rust komen hé?
    Hopelijks heb je genoten van jouw weekend en heb je niet te veel heimwee naar Belgie.Geniet nog van de laatste weken onder al jouw buitenlanders want nu zal alles in een snel tempo gaan, denk ik.Oma Desmet volgt ook alles op de voet mee. Ik moest van haar heel veel groetjes overbrengen,trouwens ook van opa en oma Dewindt!
    Het is precies een soap dat we volgen...
    Héél leuk...
    Verder wens ik je het allerbeste toe en tot????

mama

• 06 December 2006 - 17:14

T.Kaat:

Hallo Ellen
    Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat ik jou wat geschreven heb. Volg natuurlijk wel jou wel en wee vanop een afstand en via papa en mama. Maar als ik goed ben ingelicht begin jij morgen met je examens. Daarom wil ik je met dit mailtje extra geluk en succes toewensen. We duimen van hieruit alvast voor jou. Geniet tussendoor toch nog wat van je Engels avontuur en we zien elkaar terug binnen een goeie 10 dagen. Groeten en knuffel
    T. Kaat