Eerste examens achter de rug!
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
13 December 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford
Donderdagavond dus speaking gehad... En alles ging echt lekker! Het liep gesmeerd!
Had dus eerst CPE-speaking... En was vrij nerveus. Ik had die middag al gehoord dat ik het met Maarten van Holland moest doen. Was eerst vrij nerveus omdat hij niet zo goed articuleert, maar enkele anderen wezen mij erop dat dát nu net heel positief kon zijn naar mij toe!
Met wie ik de CAE-speaking had, wist ik niet… Dat zou ik ter plekke wel vernemen!
Aangekomen in het examencentrum om 17u20 (we moesten er een half uurtje op voorhand zijn, dus…), en het lange wachten kon beginnen! Eindelijk was het 18 uur! Eerste examen kon starten! Maarten raakte soms niet verder dan “I think” of “I don’t think”, terwijl ik “I’m terribly sorry but I beg to differ” en “I’m thinking along the same lines” uit de kast haalde. Wat wel jammer is, is dat Maarten me soms onderbrak toen men mijn mening vroeg omtrent een bepaald onderwerp. Maar ‘overall’ dus een vrij goed examen!
Dan maar wachten op het volgende… Het bleef maar duren! Had ondertussen opgevangen dat ik het examen moest doen met Katrien van Holland. Nou dat sjach ik wel sjitte ;) (om het op zijn Hollands te zeggen :)) 18u51 kwam… en ging voorbij… 19 uur passeerde zonder teken van leven… Uiteindelijk was het al 19u25 toen het eindelijk terug mijn beurt was! En rara, wie bleek mijn partner te zijn?? Inderdaad! Terug Maarten! Idem terug, al waren de vragen nu een stuk makkelijker, en ging het praten daardoor natuurlijk vlotter.
Al bij al dus goede spreekexamens gedaan. Maar het is afwachten hoe de resultaten zullen zijn!
Vrijdag ging rustig voorbij… Veel luistertesten gedaan in de klas, waardoor mijn hoofd tureluut stond in de namiddag! Heb het dus rustig aangedaan. Nog een paar ‘listenings’ gedaan en ander examen-stuff, en dan maar besloten om vroeg mijn bed in te kruipen, want ik kon alle concentratie gebruiken!
Zaterdagmorgen was het alweer vroeg dag… En na een verkwikkende douche richting Cherwell School getrokken, een dichtbij zijnde secundaire school. Was wel een eindje wandelen van de bushalte, waardoor ik niet goed wist of ik het al al dan niet gepasseerd had! Toch nog ruim op tijd de locatie gevonden, en netjes aangemeld, met toelatingspapiertje en identiteitskaart. Eerst Proficiency-listening dus… Het meest gevreesde van de 2 listenings. Het was echt wel vrij moeilijk, en vele anderen beaamden dat ook. Er waren er enkele die ik zeker wist, andere heb ik serieus moeten gokken… Natuurlijk ook geprobeerd van “intelligent te gokken” door bepaalde opties uit te schakelen, dus laat ons hopen dat het iets uitgehaald heeft! Ik reken wel op 60%, een ‘pass’, maar dat zal ik pas kunnen bevestigen in maart!
Daarna, om 12 uur, CAE-listening gehad. Echt poepsimpel vergeleken met de CPE-listening. Er is echt wel een significant verschil tussen beide examens! Ook al slaag je met een A in CAE, dat betekent geen C in CPE klaarblijkelijk! Nu ja, CAE zal ik wel goed doen denk ik…
Ondertussen is het al maandag, en de laatste week hier in Oxford is ingezet. Het doet pijn om afscheid te nemen van de dingen, maar aan de andere kant verlang ik al terug om verder te gaan met mijn leventje in België.
Deze morgen foto’s genomen in de klas nu de ganse klas nog voltallig was. Vanaf morgen brokkelt het uiteen… En uiteindelijk zijn we ongeveer iedereen terug op donderdagavond of vrijdag in de klas.
Morgen volgt het eerste grote afscheid van deze week: vaarwel zeggen aan Nouf. Die vliegt woensdag met haar vader terug naar Dubai. Maar ze komt nog terug naar Engeland, omdat ze hier 7 jaar zal studeren voor dokter. Dus de kans dat we elkaar nog zullen zien in Engeland of België is vrij groot. Nouf is echt ‘een grote madam’, en dan bedoel ik niet haar gestalte, maar haar ganse potentieel… Petje af! Ben haar echt gaan appreciëren de afgelopen anderhalve maand!
Het geeft me de kriebels…. Dag zeggen aan iedereen. Het geeft me echt kiekevlees! Jammergenoeg zullen er nog vele traantjes vloeien deze week. Nu ja, we zien wel… Stukje bij beetje!
Ondertussen ook goed nieuws ontvangen uit het Belgenlandje: het huisje waar Alexander woont, is sinds deze middag officieel het zijne! Ben supertrots op mijn ventje! Het wordt dus vieren op het einde van de week! Ben alvast deze middag een flesje lekkere godendrank gaan aanschaffen! Dat zal in de koelte van de frigo liggen wachten op Alexanders aankomst hier…
Maar goed… Ik zal jullie laten en mij de komende dagen eens mentaal voorbereiden op de komende examens!
Wish me luck!
Hele dikke zoen,