Zalig weekend in Cornwall ! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu Zalig weekend in Cornwall ! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu

Zalig weekend in Cornwall !

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

16 Oktober 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford

Goeiemorgen!

Dit weekend geen verslagje kunnen schrijven... want ik zat ik Cornwall !

Eerst het goede nieuws: ik behaalde 88% op de filtertest... Had 100% voor 'reading', 7 op 9 voor schrijven, en 30,60 op 40 voor English in Use. Ik moet dus sleutelen aan mijn vocabulary en grammar om de CPE te halen. Nu weet ik dus waar het hardst voor moet studeren wil ik slagen!

Vrijdag was ik dan in een goeie stemming, want ik vertrok om 12u30 richting Cornwall ! Snel een broodje gegeten voor we de bus op moesten... Een kleine 5 uur gereden, de vrijdagavondspits inbegrepen, en toen kwamen we toe in Newquay, Cornwall. Ik werd stil alle schoonheid en hardheid die verscholen zat in het Cornish groen, de kliffen en de zee. Vanuit het hotel hadden we een prachtig zicht op de baai. Honderden surfers zaten in het water te wachten op hún golf om dan hun mooiste kunsten te tonen.
's Avonds zijn we gaan eten in een restaurantje op het strand: Tahuna Beach Resto. Echt lekker! En knal op het strand, dus een fantastisch uitzicht ook!
Een deel van de groep wou later nog naar een 'club' gaan, maar ik wou genieten van de zeelucht en later mijn bed inkruipen, dus ik koos het groepje van de 'Amerikanen': Kyle, Tom, Christy en Vanessa. Na een bezoekje aan de nachtwinkel volgden we de 'coastal path' terug naar ons hotel. Was zo donker dat we de lichten van onze gsm nodig hadden om het pad een beetje te kunnen verlichten. De wandeling duurde ook langer dan we vooraf hadden ingeschat, en het kostte ons ook moeite om over enkele rotsen te klimmen om dan uiteindelijk op 'ons' strand uit te komen. Rond een uur of 12 dan naar binnen gegaan, pyjama aangetrokken en als een blok in slaap gevallen.

Zaterdagmorgen: surfen op het programma! Op de weg ernaartoe was ik wat 'nerveus'... Surfen op de Atlantische Oceaan, zonder zeil, dus enkel en alleen een plank... Dat is iets voor California, niet voor Engeland! En vandaag zou ik het dus leren! We hadden een aangename surfleraar die ons alle knepen van het vak zou leren. Eerst oefenen op het strand, dan het water in (Koud: 14°, maar met wetsuit een stuk aangenamer!). Het ging vrij goed, en ik amuseerde me rot in het water! Op het eind lukte het me om af en toe recht te staan, maar veel verder dan vrolijke kapriolen en telkens opnieuw van mijn plank vallen ging het niet.
Na een heerlijke douche zijn we dan met een kleiner groepje richting tinmijnen getrokken. Prachtig weer, verrassende wandelpaden en eeuwen geschiedenis van Cornwall... Fantastisch gewoon! We konden zelfs in enkele grotten naar binnen, omdat het tij laag stond! 's Avonds dan terug een hapje gaan eten in een restaurantje vlakbij ons hotel. Na lang napraten ben ik terug richting kamer gewandeld, om er even later boven mijn boek in slaap te vallen... Surfen vroeg zoveel energie!

Heerlijk geslapen tot 9u30. 10u ontbijt en dan richting Padstow. Op het gemak wat gewandeld in het oergezellige vissersdorpje. Het wandelpad tot op een heuvel gevolgd, waar we een fantastisch uitzicht hadden op het binnenland en de zee!
En dan ons bezoekje aan Padstow afgesloten met de 'beste Fish&Chips in de wereld'. En het heeft gesmaakt!

Daarna gingen we richting Tintagel om er het kasteel van King Arthur te bezoeken... We hadden ook geluk dat het laag tij was en we zo in de grot van Merlijn konden! Echt fantastisch! De golven zien inbeuken op de kliffen. De ruïnes van het oude kasteel. Het prachtige uitzicht over de oceaan. Het was alsof we ons in het midden van een sprookje bevonden! Ik genoot met volle teugen van alles!
Na 5u terug de bus op om terug richting Oxford te vertrekken, waar we iets na 8u aankwamen. Uitpakken... En mijn verhaal aan Sofia en Myriam gaan vertellen!
Na een lekkere thee mijn bed ingekropen, want vandaag alweer lesdag!
Nog 5 dagen en ik ben alweer in Belgenlandje voor een weekje, aangezien de school een weekje verlof neemt volgende week.

Foto's van Cornwall komen er binnenkort!

Stay tuned!

Lieve groetjes uit Oxford,

• 16 Oktober 2006 - 10:17

Ellen:

Hallo !!!

Er staan NU foto`s van Cornwall op mijn webstekje... Deze avodn pas ik ze aan en zet ik er enkele andere op van King Arthur`s Castle !!

Nu terug les, doei !

• 16 Oktober 2006 - 17:26

Mieke:

Hey Ellen, het ziet er prachtig uit daar in Cornwall!
    Blij dat je even naar huis kan komen?
    Have fun en misschien tot da weekje in België!

• 16 Oktober 2006 - 18:59

Jitske:

Hey ellentje!!

Nog is een berichtje van mij. Ik ben zo jaloers, ik zou er zo graag bij zijn. Het lijkt er echt de max. Ik zit hier in het letterlijk maar ook figuurlijk eeuwenoude Leuven.

Laat is iets van je horen als je thuis bent, en moest je toevallig tot in Leuven geraken dan... laat iets weten eh!!!!

Dikke kussen en groetjes,

Jitske

• 18 Oktober 2006 - 19:31

Debra:

amai! dit lijkt me echt een KEI leuke uitstap!! Echt iets dat ik ook enorm leuk zou vinden! De beschrijving liet me een beetje denken aan Ierland van de zomer .. Ik mis het daar zo hard :-( .. En toen ik de foto's bekeek nog meer!! Amai ik ben echt jaloers op u :p

• 19 Oktober 2006 - 14:41

T Kaat:

Dag Ellen
    Het ziet er fantastisch uit. Wil je ruilen?
    Geniet ervan ...
    We horen je wel hé, volgende week.
    groetjes en goed trip morgen.