Eerste week voorbij !! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu Eerste week voorbij !! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu

Eerste week voorbij !!

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

10 Oktober 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford

Goeiemorgen iedereen!!

Het is alweer enkele dagen geleden dat ik hier nog eens iets kwam zeggen... Dus deze keer wordt het een hele boterham, want heb een hoop te vertellen!!

Vrijdag zijn we dus op klasuitstap geweest naar Blenheim Palace, het `bescheiden` landhuisje van de familie van Churchill... Man man man... GROOT !! Overal fijne meubelen, wandtapijten, schilderijen, veel bladgoud, een enorme bibliotheek, mooie uitlopende tuin,... Jammer dat het regende, want ik had graag wat langer in de tuin gewandeld..
In het terugkeren werden we dan afgezet aan Logan House. Heb me in mijn bed geinstalleerd en een filmpje gezien. Deed deugd na een ganse week hard werken !
`s Avonds dan voor het eerst echt last gehad van heimwee, niet te doen!Ik besefte plots dat mijn broertjes zouden thuiskomen na een weekje kot in Gent, en vrijdag is relax-avond thuis. Dan starten we met een aperitiefje, en dan eten we traditiegetrouw frietjes... En vrijdagavond besefte ik plots dat ik die oer-gezellige vrijdagavond voor enkele maanden zou moeten missen! Gelukkig al mijn dierbaren aan de telefoon gehoord vrijdagavond, wat de pijn toch wat draaglijker maakte...

Zaterdag was het dan verhuis-dag!! Ik kreeg de sleutels van Valeria, de `housekeeper`, en ik kon beginnen verhuizen! Eindelijk! Meer ruimte, een leuke keuken, een propere badkamer,... Het duurde een tijdje eer ik alles op de bovenste verdieping had gekregen, maar het is me toch gelukt! Weg van room 8c dus, vanaf nu room 21!! Na wat op mijn gemak gerommeld te hebben, ben ik dan in de namiddag met Pilar en Melina richting centrum getrokken... Melina en Pilar hebben enkele leuke dingen gekocht, ik hield het bij een lipbalsem van Nivea en wat eten voor zondagmorgen. Die avond zijn we dan nog een hapje gaan eten in een leuk Italiaans restaurant, waarna we een filmpje zijn gaan zien in de cinema. We hebben "The devil wears Prada" gezien... Echt een leuke film, girls movie of course ;). Daarna terug richting Summertown getrokken, naar `huis`.
Zondag lekker lang geslapen tot rond kwart voor 10 (dit is lang voor mij!) en op mijn gemak ontbeten... Begonnen aan het zoveelste essay van de week, het laatste homework dat ik nog moest doen tegen maandag. En van tijd tot tijd ook eens de vrtnieuws-website geraadpleegd. Ik heb de verkiezingen in Belgie op de voet gevolgd... Menen en Antwerpen... Ik was echt nerveus... Wou weten hoe het Antwerpen zou vergaan in de verkiezingsstrijd tussen Janssens en Dewinter... Ik maakte een echt vreugdedansje toen de eerste resultaten binnenliepen en duidelijk werd dat Dewinter een postje als burgemeester mocht vergeten!
Met wat er in Menen gebeurd is ben ik ook tevreden...

Gisteren dan mijn essay ingediend over "Where do the responsibilities of schools end, en these of parents begin?". Deze middag weet ik hopelijk meer. Heb gisteren ook al een essy teruggekregen die we moesten indienen bij Imogen. Was een tekst waar ik totaal niet tevreden over was, ik moest nog wat mijnen draai terugvinden in het schrijven... Maar toch... Was zo blij dat ik bovenaan las: "Yes, CPE-level!" Dit betekent dus dat het beter was dan verwacht, en dat mijn niveau toch wel goed genoeg is om het CPE-examen te kunnen meedoen!
Gisteren voor het eerst in die ganse week eens geen huiswerk moeten doen, dus daar heb ik maar van genoten! Met Annalie, een Hollandse meid, verder gekeken naar de film `Scent of a woman`. We waren zondagavond gestart met deze film, maar allebei te moe om hem helemaal uit te zien. Gisteren dus de rest gezien... Echt een supermooie film!! Dan nog een theetje gedronken met Sofia, en dan mijn bed in!

Deze morgen jammergenoeg opgestaan met een lichte verkoudheid, dus ik zal mezelf een beetje moeten verzorgen zil ik niet ziek zijn dit weekend. Dit weekend ga ik trouwens mee op excursie! We trekken met een aantal studenten samen met de school naar Cornwall! We zullen er 2 uur echte surfles krijgen (zonder zeil!!) en voor de rest gaan we aan siteseeing doen! We gaan het kasteel van Koning Arthur gaan bezoeken en de streek verkennen. Het schijnt er echt heel mooi te zijn!

Morgen heb ik de "filter test". Donderdag zal ik daarvan de resultaten weten, dan weet ik of mijn niveau goed is om het CPE-examen mee te doen... Duimen dus dat de test morgen goed verloopt! Ik laat jullie het resultaat wel weten in de loop van donderdag!
Ben eigenlijk wel een beetje nerveus... Want ik ben naar Oxford gekomen met een CPE-degree (Certificate of Proficiency in English) als doel. Nu maar hopen dat die droom uitkomt!

Sinds gisteren hebben we ook een nieuwe klasgenote: Myriam van Spanje. Een leuke meid.. Vanavond ga ik koken voor Sofia en Myriam! Lekkere Vlaamse kost!

Anyway, ik ben ervandoor... Straks hebben we terug les, en wil nog even het Belgische nieuws zien op internet! (thank God that such things exist!)

Hele dikke zoenen
en lieve groetjes
vanuit Oxford !

Love,

Ellen

• 10 Oktober 2006 - 11:07

Elke:

Hoi Ellen!

Heel leuk te lezen wat je al meegemaakt hebt in de eerste week! Lijkt me een echt avontuur! Heimwee is echt wel heel heel normaal(gelukkig maar)...

Veel plezier nog en ook véééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééeeeeeeeeeeeeeeeeeeel succes om je CPE-degree te behalen!!!!!!!!!

Elke ;-)

• 10 Oktober 2006 - 12:26

Jitske:

Hey ellentje,

Ik heb eigenlijk nog niks van me laten horen eh. Voila hiermee zend ik je al het beste en superveel dikke kussen. Af en toe eens een babbeltje met wesley doet herinneringen aan jou opwellen.
    Have fun daar meid, this is the time of your life!!!

kusjes, knuffels en groetjes,

Jitske

• 10 Oktober 2006 - 15:03

Mieke:

hey Elllentjeuh
    kben blij dat je je draai daar vindt. Het zal ook leuk zijn dat je zoveel nieuwe mensen leert kennen. (wat voor een sociale ziel als jij wel nodig is)
    Have fun daar! (maar kom ook nog terug he!)

Groetjes

• 11 Oktober 2006 - 06:05

Debra:

ik wil ook keigraag naar die streken ook is gaan .. in combinatie me studies lijkt me da dubbel zo plezant :D xx ik ga uw blog goe volgen!

• 11 Oktober 2006 - 13:43

Kaatje:

Jaja, ik maar uitkijken naar 19 oktober om 'the devil wears prada' te kunnen zien. Een klein, maar fijn voordeel van in het buitenland te vertoeven, die preview van jou ! :)
    Nog veel plezier daar en succes met je test

• 11 Oktober 2006 - 17:03

Oma:

hé kleinkindje, wat was het leuk om al je verhalen te lezen over je leven in Oxford! Je moet toch wel fantastisch geamuseerd hebt. En heimwee, dat hoort natuurlijk erbij als je zo goede band hebt met je familie en vrienden!

Maar meid, je doet het zeer goed en geniet maar ervan!

Veel liefs,

Oma die botox gebruikt heeft :d

• 12 Oktober 2006 - 17:21

Katie & Jurgen:

Hi Miss Oxford!

Leuk dat we hier toch iets van jou kunnen lezen, en es een reactie sturen! Je hebt een leuk feestje gemist zaterdagavond, maar we vertellen je er alles van bij jouw terugkomst natuurlijk! Kerstavond zal nog nooit zo spannend geweest zijn!!!
    Vele groetjes ook van de kindjes. Tot later
    Katie & Jurgen
    Guillaume & Thibaut