In Oxford !! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu In Oxford !! - Reisverslag uit Oxford, Verenigd Koninkrijk van Ellen Desmet - WaarBenJij.nu

In Oxford !!

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

02 Oktober 2006 | Verenigd Koninkrijk, Oxford

Even snel een berichtje vanuit het "verre" Oxford !!!

Ik zit hier eventjes in de computer room om jullie een "teken van leven" te geven! Zaterdagmorgen zijn we vertrokken met de Shuttle. "We", dat zijn ma en pa, Alexander en ik. Eerst een bezoekje gebracht aan Dover Castle en de War Time Tunnels. Daarna een stukje gereden tot St.Margarets-at-cliffe om er een stukje te wandelen op de White cliffs of Dover. Tegen dan was het al 4u of zo, dus zijn we doorgereden tot in Oxford. Eerst ingecheckt in ons B&B, en dan een hapje gaan eten in Oxford City... Zalig geslapen die nacht, `s morgens uitgebreid ontbijt en dan richting `Summertown`, de wijk waar ik les heb en op `kot` zit. Het ligt op 15 minuutjes wandelen van het oude centrum van Oxford. Gelukkig heeft Summertown ook een heleboel te bieden... Vele winkeltjes en supermarkets, dus ik zal hier niet omkomen van de honger!!

Na wat strubbelingen ivm de kamer (was niet wat ze me aan de telefoon hadden gezegd) mij geinstalleerd in een voorlopige kamer... En toen werd het tijd om afscheid te nemen...
Afscheid nemen was zwaar, der zijn een boel traantjes gevloeid!! Gisteren voelde ik me zo eenzaam ! Bijna niemand in het gebouw (iedereen op uitstap of gewoon `weg`), en moederziel alleen!! Ge had me moeten zien zitten gisterenmiddag en avond! Gisteravond was nog een avondwandeling gepland voor de nieuwkomers, en dat maakte gelukkig veel goed... Heb zo al enkele mensen leren kennen..

Vandaag de eerste lesdag. Alles begon met een `placement test`: grammar + vocab, listening, speaking,... Mijn niveau is eigenlijk al heel erg goed: ik mocht onmiddellijk naar de hoogste klas !!! Hoe de verschillende soorten lessen en zo er uit zien heb ik zelf nog maar amper door, dus daar vertel ik later meer over!
Ondertussen al 2 uur les gehad deze middag. Fijne leerkrachten (we mogen hen gewoon met hun voornaam aanspreken), leuke sfeer op school, aangename contacten tussen de studenten ook... Alles OK tot nu toe, op de kamer na, maar dat wordt vanavond opgelost!

Straks nog "welcome tea party" voor de nieuwe studenten + kleine rondrit in Oxford city... Heb me woensdag al ingeschreven om met de groep naar een musical te gaan kijken! Het wordt georganiseerd vanuit de school... We gaan "We will rock you" zien, een musical rond de pop/rock-groep Queen!!!

Je kan dus zeggen dat ik me in dit nieuwe studentenleven `smijt` !! Ben van plan een boel nieuwe ervaringen op te doen, met volle teugen te genieten van het oer-Britse leven, én met een diploma naar huis terug te keren !!

Ik zal jullie nu maar laten... Straks Brittish tea and cake... Van zodra ik op internet kan in mijn kamer, zet ik een paar fotootjes op deze website !!

Veeeeeele groetjes en dikke zoenen !!

Ellen in Oxford (juij!)

• 02 Oktober 2006 - 15:51

Nicolas:

Yoo Ellen!
    Blij van te horen dat je het daar goed stelt. Dat het afscheid zwaar viel dat is niet meer dan normaal hé, ik weet dat ondertussen ook al. Maar eens je geïnstalleerd bent en je jou draai hebt gevonden valt het nog wel mee.

Geniet van deze periode en laat af en toe eens wat weten.

Groeten
    Nicolas

• 02 Oktober 2006 - 16:00

Tante Kaat:

Het is leuk te lezen dat alles zo vlot verloopt. Die kamer, dat is maar een kleinigheid. Er zijn ergere dingen dan zoiets hé. Het slechtste is eigenlijk al voorbij, het afscheid en de eerste uren alleen zijn. Geniet dus van wat leuk en nieuw is. Wij genieten van hieruit mee. groetjes T. Kaat

• 03 Oktober 2006 - 00:22

Nonkel Jan:

ellen, hou de eer van de belgen hoog zou ik zeggen. Ze zijn de dapperste der Galliërs en dus, van geen kleintje vervaart. En dus, ook van de vrouwelijke Galliërs verwachten wij, de dappersten niets anders! Ellen, laat ze zien wie we zijn.
    Groetjes en hou je kloek in den verren engeland!
    Jan

• 03 Oktober 2006 - 07:25

Mieke:

Hey Ellentje
    klinkt allemaal heel spannend e wat je daar aan het doen bent!
    Met al die activiteiten zal je vlug vergeten dat je daar eens alleen zat.
    Met internet op je kamer zal dat ook al anders zijn!
    Geniet van je studentenleventje en profiteer vooral om van da schoon engels te leren!
    Knufje
    Mieke

• 04 Oktober 2006 - 06:41

Ludo & Karolien:

Zo te zien en te lezen gaat dit zeker lukken hé ... ook al moet je familie en ventje even missen. En maar hopen op een leukere kamer hé.
    Groetjes en tot wat later.